Masti, tratamente, sfaturi si trucuri pentru un par bogat si sanatos

par frumosSanatatea firului de par depinde de multi factori printre care: ereditatea, circulatia sangelui in zona capului, starea psihica, mediul si multe altele.
O ingrijire naturala poate imbunatati mult starea podoabei capilare, poate opri caderea parului si poate stimula cresterea acestuia.

–    Spala parul cu amestecul obtinut dintr-un galbenus de ou si 1 lingurita de alcool. Daca ai parul lung, foloseste 2 albusuri. Se umezeste scalpul si se aplica Aceasta metoda va opri caderea parului si va reface podoaba capilara. Pentru o curatara mai eficienta este indicat sa se foloseasca uleiuri vegetale in combinatie cu galbenusul de ou: la fiecare galbenus se va adauga 1 lingurita de ulei. Se poate mentine timp de 30 de minute.

–    Uleiul de ricin se foloseste singur sau in diferite combinatii pentru a regenera firul de par si pentru a opri caderea acestuia. Se incalzeste putin ulei si se aplica pe scalp pentru 20 de minute. Se va inveli capul cu un prosop care va mentine caldura si va ajuta astfel la o absorbtie mai buna. Se spala cu un sampon bland si se clateste cu infuzie de plante. Este indicat de folosit mai ales de femeile care isi vopsesc parul.

–    Una din cauzele caderii sau slabirii firului de par este o proasta circulatie. Poti imbunatati circulatia prin masajul efectuat cu degetele sau cu un pieptene din lemn.

–    Se frectioneaza scalpul cu ulei de masline caldut dupa care se acopera capul cu un prosop si se lasa 20 de minute sa actioneze. Este indicat ca tratament de intretinere si pentru intarirea radacinii parului.

–    Se maseaza energic scalpul cu ulei de cocos si se lasa sa actioneze timp de 30 de minute. Se spala parul cu un sampon bland. Are efecte benefice asupra starii firului de par, stimuleaza cresterea si contribuie la tratarea matretii sau ale unor afectiuni de origine infectioasa ale scalpului.

–    Se face amestecul cu un galbenus de ou si ulei de ricin cu care se maseaza scalpul. Se acopera parul cu un prosop si se lasa sa actioneze timp de 30 de minute. De sampon poate nici sa nu fie nevoie pentru ca galbenusul face suficienta spuma si curata destul de bine pielea. Face parul matasos, stralucitor si puternic.

–    Iata un tratament universal pentru toate tipurile de probleme capilare: 2 lingurite de miere se topesc pe baie de apa dupa care se adauga 3 lingurite de otet natural si 1 lingurita de ulei esential de levantica. Cu amestecul obtinut se va masa scalpul si se va peria parul in toate directiile. Parul trebuie acoperit cu un prosop si se lasa timp de 1 ora sa actioneze. Se spala parul cu un sampon bland.

–    Pentru intarirea radacinii parului se vor folosi infuzii din: ienupar si frunze de nuca.

–    Un sampon natural al carui reteta se spune ca ar fi apartinut Caterinei de Medici contribuie la refacerea parului, conferindu-i sanatate si naturalete: 2 galbenusuri de ou se amesteca cu o lingura de coniac si cu o lingura de otet natural. Se maseaza scalpul si se lasa sa actioneze timp de 15 minute dupa care se clateste cu apa din abundenta.

–    Impotriva caderii parului se va folosi pentru clatire infuzie de: brusture, busuioc si ienupar.

–    Pentru cresterea parului se va folosi la clatire infuzia de: coada-soricelului, brusture, urzica.

–    Pentru a impiedica formarea matretii poti folosi la clatirea parului urmatoarele infuzii: frunze de castan, ienupar, urzica.

–    Tonice eficiente pentru par sunt infuziile din frunze de mesteacan, radacini de urzica, cimbru, frunze de nuc, flori de musetel, salvie, sovarv, piper cayenne sau piper iute.

–    Alte plante pentru intretinerea frumusetii si sanatatii parului sunt: afinul, aloe, albastrelele, crinul, galbenelele, maghiran, marar, menta, papadie, patlagina, patrunjel, pelin, podbal, trifoi, troscot, vita-de-vie, stejar, liliac s.a.

–    Merele fierte dau parului o stralucire aparte. Clateste-ti parul cu apa in care ai fiert mere si parul va fi avea o stralucire sanatoasa.

–    Parul suporta o greutate mai mare in locul unde se afla cararea de aceea e bine de schimbat coafura si de facut cararea pe cealalta parte.

–    Ultima clatire poate fi facuta cu apa mai rece pentru a intari radacina si firul de par.

–    Pentru a opri caderea parului e necesar a se introduce o alimentatie echilibrata si a se evita pe cat este posibil sarea care se spune ca sufoca radacina parului.

Postul va fi actualizat.

Daca ai careva completari sau sfaturi practice pentru femeile interesate de acest subiect, o poti face lasand un comentariu.

Comentarii

Carolina Portarescu

Autor

Recomandare

2 Comments

  1. Dar ce masti ar trebui sa utilizez in cazul in care parul este uleios la radacini?

  2. Lamaie si otet

    Ai nevoie de o cana de apa calda, 3 linguri de otet si zeama de la o lamaie.

    Mar si otet

    Razuieste un mar si adauga jumatate de cana de otet. Aplica generos pe par cu 20 minute inainte sa te speli, clatind apoi din abundenta.

    Poti clati parul cu apa in care pui o cana de ceai de rozmarin sau cateva picaturi de ulei de rozmarin.

    Una din cele mai eficiente masti pentru parul gras este cea cu argila. Rezultatele sunt eficiente si vizibile imediat, argila avand un rol absorbant.

    Se amesteca o mana de pudra de argila, otet si apa in cantitati egale, pana se obtine o pasta omogena. Aplica masca la radacina firului de par, lasati sa actioneze timp de 10 minute, dupa care se clateste cu apa calduta. Se samponeaza cu un sampon usor, pe baza de plante, dupa care se clateste.

    La fel de eficienta in prevenirea parului gras este si masca de argila si galbenus de ou. Astfel se amesteca un galbenus de ou cu cinci lingurite de pudra de argila. Se aplica la radacina firului de par, evitand intinderea acesteia pe lungimea parului. Masca obtinuta se lasa sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care se spala parul in mod obisnuit.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *