Home » Frumusete » Somnul si frumusetea pielii

Somnul si frumusetea pielii

Importanta somnului pentru un aspect ideal al pielii

Importanta somnului pentru un aspect ideal al pieliiEste un adevar universal: cand esti foarte tanar poti sta treaz toata noaptea si sa arati fresh in dimineata urmatoare. Din pacate, odata cu varsta, lipsa somnului ne poate afecta tot mai mult, aceasta manifestandu-se cel mai evident prin aparitia cearcanelor si a ridurilor, iar mai apoi si prin tulburari de sanatate.

Un alt adevar demonstrat este ca atunci cand dormim suficient, pielea beneficiaza de orice tratament sau produs cu mult mai eficient si cu rezultate mai bune.

Cercetarile au scos la iveala ca perioada noptii in care piele regenereaza mai intens este intre 11 seara si 4 dimineata si ca lipsa somnului are efecte negative asupra modului in care aratam, influentandu-ne atat sanatatea si frumusetea, cat si calitatea vietii.

Privarea de somn face ca bariera de protectie a pielii sa fie afectata, aceasta pierzand apa din celule. In acelasi timp, in organism se indica nivele inalte de substante inflamatorii care cu timpul isi arata efectele negative atat asupra stratului superior al epidermei, cat si a celor mai profunde.
In timpul orelor de somn, scade viteza de producere a cortizolului (hormonul stresului), se accelereaza producerea de colagen care intareste legatura dintre epiderma-derma pentru a reduce evaporarea apei si pentru o retentie maximala a acesteia. Lipsa unui somn odihnitor insa, suprima sistemul imunitar care poate avea drept consecinta inclusiv probleme ale pielii.

Somnul de frumusete nu este doar un mit, acesta fiind extrem de important atat pentru sanatate, cat si pentru o piele mai tanara.

Exista cateva trucuri care te vor ajuta sa arati mai bine diminetile

La cina evita mancarea copioasa sau sarata care este greu digerabila

Hidratarea din interior este mai importanta decat cea externa de aceea ai grija sa bei suficienta apa.

Suplimentele naturale cu coenzima Q10 si vitaminele grupului B vor stimula producerea de colagen.

Dormi pe spate. Dormitul pe burta duce la aparitia ridurilor fine.

Foloseste fete satinate de perna.

! Nu uita ca produsele de machiaj sunt doar solutii de moment pentru a ascunde privarea de somn.

! Un somn odihnitor este cel mai important factor de pastrare a sanatatii dar si a frumusetii pielii.

Sfaturi pentru ingrijirea pielii, parului, unghiilor, dintiilor si multe alte trucuri de infrumusetare prin metode naturale

Posted by Cosmetice Naturiste Carolush Beauty on Wednesday, October 7, 2015

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*