Tratamente de infrumusetare – Masti cosmetice naturale – Retete in dependenta de ten

Daca iti gasesti cel putin 30 de minute pe saptamana pentru ca sa te rasfeti cu o masca, in scurt timp vei ramane surprinsa de efectele unor astfel de alinturi ale pielii. Va trebui sa te inarmezi cu rabdare ca doar nu-ti faci lifting facial. Mastile home made au un efect mai lent insa de durata si fara a fi radicale precum este chirurgia estetica. Mastile pot fi preparate cu sucuri din fructe sau legume sau cu infuzii sau tincturi de plante alese dupa tipul de piele. Cele mai eficiente masti sunt cele din plante medicinale.

Pentru tenul normal sunt indicate toate tipurile de plante cu singura conditie ca sa nu sa se foloseasca tot timpul una si aceeasi planta.

Pentru tenul gras se foloseste: afinul, frunze de aloe, bradul, capsunul, catina (coaja), ceapa, ciresul, coada calului, coaja de dud, feriga, fructele si frunzele de frag, hameiul, lamaile, leusteanul, menta, morcovul, mesteacanul, nucul, papadia, patrunjelul, plopul, portocalele, rosiile, stejarul, strugurii, trifoiul, urzica, varza, vita de vie, vascul.

Pentru tenul uscat este indicat de folosit plantele oleaginoase, emoliente, unele legume si fructe: alunul, brusturele, caisul, cartoful, crinul, dovleacul, boabele de fasole, uleiul de floarea soarelui, galbenelele, graul, gutuiele, semintele de in, levantica, macul, morcovul, obligeana, patlagina,pepenele galben, piersicii, plopul, porumbul, salata verde, salcamul, sfecla de zahar, teiul, trandafirul si urzica.

Daca ai tenul imbatranit, ofilit sau obosit foloseste: semintele de alun, bradul, brusturele, cartoful, castanul, caisele, dovleacul, boabele de fasole, uleiul de floarea soarelui, fragii, galbenelele, graul, gutuiele, iasomia, inul, liliacul, macul, macesul, maghiranul, marul, menta, migdalul, morcovul, musetelul, nalba, nufarul, obligeana, pepenele galben, piersicii, plopul, podbalul, portocalele, porumbul, ridichea, rosiile, salata verde, strugurii, salvia, trandafirul, zmeurul.

Daca ai tenul acneic foloseste: afinul, albastrelele, frunze de aloe, anghinarele, arnica, bradul, castanul, castravetele, capsunul, catina, ceapa, cimbrul, ciubotica-cucului, coada-soricelului, cornul, cretisoara, crinul, galbenelele, gorunul, hameiul, iasomia, ienuparul, lamaile, liliacul, lumanarica, maghiranul, mararul, menta, morcovul, murul, nucul, obligeana, papadia, patlagina, patrunjelul, pelinul, piersicul, pinul, plopul, podbalul, portocalul, rosiile, salata verde, salvia, strugurii, sunatoarea, tataneasa, troscotul, tuia, urzica, varza, vita de vie, vascul, volbura, zmeura.


Fa un ceai mai concentrat din cateva linguri de planta la 100 ml de apa clocotita. Acopera pentru 15 min si apoi strecoara. Radacinile trebuie fierte timp de 15 min dupa care se strecoara. Cu ceaiul obtinut se va face masca. Poti adauga argila sau caolin pana obtii o masa vascoasa si usor de aplicat.

Daca doresti o masca nutritiva adauga polen, galbenus de ou, laptisor de matca. Pentru o masca astringenta adauga suc de lamaie, albus de ou, tincturi din plante medicinale. Daca ai tenul uscat sau imbatranit foloseste smantana.
Masca se va tine pe fata, gat si decolteu pana la 30 de minute timp in care e indicat sa stai intinsa si relaxata. Se spala cu apa calduta dupa care, pentru pielea uscata se poate alica si o crema.

Este important de stiut ca mastile se aplica doar pe tenul perfect demachiat si doar daca ai posibilitatea sa stai complet relaxata pe perioada cat vei sta cu masca.

Cunosti deja ingredientele, iti cunosti probabil si tipul de ten, ramane doar sa dai o fuga la un magazin specilizat pentru a lua careva plante dupa tipul tau de piele. Experimenteaza cu ingredientele si in scurt timp pielea te va rasplati cu stralucirea si finetea sa.

Comentarii

Carolina Portarescu

Autor

Recomandare

1 Comment

  1. felicitari…imi place f.f.mult site-ul,bravo..

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *