Reguli de frumusete si sanatate de memorat. Partea II

reguli de frumusete

Trateaza din interior

Daca tenul e unul problematic, incepe prin a-l trata din interior. Kilogramele de crema pe care ti le vei aplica vor avea un rezultat nesemnificativ.

Aplicarea cremei potrivite tipului de ten trebuie sa vina drept sustinere a regimului alimentar pe care il adopti.

Perna comoda

O perna comoda, satinata – este o regula ‘plimbata’ pe toate blogurile de frumusete, pe care, insa, femeile o evita cu success, sau o trec cu vederea. Pe langa beneficiile de sanatate pe care ti le poate oferi un somn profund, somnul pe o perna confortabila are in timp efecte asupra aspectului, ma refer aici in special la pielea gatului care va fi mai ferma si mai putin ridata, si bineinteles, la pielea fetei, care nu va avea de suferit din cauza cutelor care se formeaza in mod obisnuit de la pernele cu fete nesatinate.

Ingrijire din tinerete

E trist sa spun asta insa nimic nu-ti va reintoarce tineretea. Timpul are proprietatea sa se scurga si sa lucreze in defavoarea noastra, a celor care vrem sa fim vesnic tinere. Aici, cel mai important e sa-ti intelegi varsta, sa te impaci cu ea. Nu spun nicidecum ca trebuie sa asteptam smerite pana fata noastra va devini ridata ca o stafida 🙂 Si de imbatranit se poate frumos si cu multa gratie. O piele ingrijita din tinerete se cunoaste chiar si cand pielea este matura. Deci, pastreaza si ingrijeste cat poti mai bine si mai sarguincios atunci cand ai posibilitatea sa o faci.

Ingrijire fara graba

Ingrijirea nu accepta graba. Aici e la fel ca si cu meditatia: ori te grabesti si nu o faci deloc, ori iti induci o stare de calm care ti-ar permite sa ‘pierzi’ 5-20 de minute.

Demachierea in graba, sau si mai grav nedemachiarea, inainte de somn, neglijarea zonei gatului in ingrijire, intinderea, tragerea pielii in timpul aplicarii cremei, si multe altele, isi fac efectul in timp. Timpul aparent pierdut se va materializa in rezultate vizibile peste ani.

Nu vreau sa fiu prea categorica atunci cand vorbesc despre ingrijire, pentru ca fiecare dintre noi are perceptia individuala despre tot ceea ce tine de frumusete. Daca ingrijirea pe care i-o dai tenului (sau corpului) iti pare suficienta pentru a-l mentine, si un efort in plus crezi ca te-ar solicita prea mult, incearca s-o iei mai usor si sa aplici sfaturile de frumusete treptat, odata cu situatia sau necesitatile aparute odata cu timpul.

Ingrijirea corecta si respecatrea regulilor de frumusete, iti vor permite sa pastrezi frumusetea chipului un timp mai indelungat.

Va urma…

Comentarii

Carolina Portarescu

Autor

Recomandare

Leave A Comment

Your email address will not be published.