important frumuseteOri de cate ori am citit reguli sau instructiuni, parca intentionat incercam sa ma abat de la ele.

Nu e voie una, nu e voie cealalta si nici nu observi cand, din cauza sentimentului apasator de vinovatie, toate in jur incep sa te irite sau sa-ti produca discomfort.

Nu sunt o obsedata a frumusetii, si mai calc uneori stramb, dar sunt unele reguli de care incerc sa ma tin si care sper, si sunt sigura chiar, ca vor avea cu anii efecte asupra felului in care arat.

Deci…
Daca un produs este bun pentru a fi mancat, atunci poate fi aplicat si pe piele.

Daca nu poti sa-l mananci, atunci nici pe piele nu ai voie sa-l aplici.

De ce? Cunoastem foarte bine cu totii ca ficatul este organul care proceseaza si ‘inghite’ toate toxinele care intamplator sau nu, ajung in organism.

Pielea nu are ‘ficatul’ de aceea ar fi bine sa citesti cu atentie lista ingredientelor pentru produsele cosmetice pe care le folosesti.

Complicat, nu? Eu am inceput a citi chiar si pe produsele pe care gasesti scrise cu litere de o schioapa Natural 100%, Vegan s.a.m.d. si nu mare mi-a fost uimirea cand am gasit o multime de necoincidente intre ceea ce noi, ca si consumatori, credem a fi natural si ceea ce producatorul ne impune ca natural.

Din fericire exista o multime de retete naturiste pe care le foloseau inca bunicile noastre si care cu anii nu si-au pierdut autenticitatea. Efortul e minimal comparativ cu rezultatele.  Din pacate cele mai lenoase sau mai busy dintre noi, vor trebui sa-si prepare din timp toate produsele si sa si le tina la frigider.

Pielea nedemachiata la timp are tendinta sa se ofileasca precum o floare neudata.

Internetul e impanzit de articole la acest subiect insa cum am observat nu toate femeile au ajuns sa le citeasca. O fi adevarat sau nu, eu am observat pe propria-mi piele cum e sa te culci cu pielea necuratata. Mi s-a intamplat de vreo 2 ori si rezultatele au fost devastatoare pentru mine care am o piele fina si care regenereaza greu.

Va recomand articolele Demachiere naturala – Simplu si genial si Curatarea fetei – Metoda naturala

Chiar daca vrei sa slabesti, n-o vei putea face intr-o singura zi.

Orice schimbare radicala in meniu (vorbesc despre dietele nesanatoase) iti vor slabi imunitatea, nu si kilogramele. Orice decizie nu ai lua, ai grija sa nu fie una pripita si sa fii bine motivata pentru ea. ‘Pentru ca asa vreau eu’ si ‘pentru ca nu mai incap in rochia preferata’ nu vor tine mult drept motivatie asa ca incepe sa cauti una intr-adevar buna. Cu ingasatul e la fel. Ti se potriveste dieta actuala?  Test pentru imbunatatirea dietei

O tigara pe zi stimuleaza cortexul, mai multe – iti risipesc frumusetea.

E clar ca efectele se vad in timp si atata timp cat esti frumoasa si plina de puteri, chiar daca fumatul iti va inrosi poate ochii, ingalbeni dintii s.a.m.d., nu ai de ce sa te lasi ca ‘doar nu imbatranesti maine’, gandesc unele dintre noi.

Aici e la fel ca si cu mancarea doar ca efectele mancatului pe apucate cu ce pica pe sub mana, sunt mult mai rapid vizibile, de aceea ne mai punem (uneori) lacat la gura. Predicile despre lasarea fumatului sunt vazute déjà drept un ‘bla, bla…what’s next?’ si tine de decizia fiecareia dintre noi sa arate mai bine la batranete sau ba.

Vezi alte reguli in partea a II-a. In curand

Comentarii

Carolina Portarescu

Autor

Recomandare

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *