Cum pot fi folosite uleiurile naturale pentru demachirea, curatirea si ingrijirea tenului.

Demachiere naturalaIn fuga mea pentru retete naturiste, aproape ca uitasem ca demachierea poate fi si ea naturala. Am tinut sa scriu despre principiile de combinare in dependenta de tipul de ten insa am descris intrega metoda cu instructiuni in detaliu. Vezi si partea a doua a articolului pentru mai multe detalii.

Inlaturarea machiajului cu uleiuri naturale
Indiferent de tipul de piele, demachierea pe baza de uleiuri este si eficienta si delicata in acelasi timp.

E suficient sa alegi cateva uleiuri, sa faci un amestec si mai apoi sa-ti masezi fata cu acest amestec. Urmatorul pas e sa iti speli fata cu apa de aproximativ 37 de grade C, dupa care sa te stergi cu un prosop umezit in apa calda pentru a curata ‘pelicula’ uleioasa de pe suprafata pielii precum si ultimele impuritati.

Important! 1. Prosopul trebuie sa fie curat si moale. Miscarile de stergere trebuie sa fie efectuate in directia liniilor de masaj, fara a apasa prea tare. Vezi poza de la link https://capsunica.com/fitness-facial

2. Uleiurile trebuie sa fie presate la rece pentru a nu contine eventuali componenti chimici sau alergeni.

Rezultatele miraculoase, as spune eu, se fac vazute in decurs de 2 saptamani.

Exemplu de amestec de uleiuri:
Pentru a te tine de o regula in ceea ce priveste proportiile, amesteca treimile. Poti pregati amestecul pentru a-l folosi imediat sau poti pregati amestecul pentru o saptamana.

Regula generala: amestica treimi pentru a nu da preferinta unui anumit ulei care se poate dovedi nepotrivit pentru pielea ta. Unul dintre uleiuri poate fi uleiul de ricin, important e ca acesta sa fie de cea mai buna calitate

Pentru ten normal: jumatati egale de ulei de ricin si uleiul de baza. Acesta poate fi unul de migdale, de samburi de struguri, de jojoba sau altul la alegerea ta.

Pentru ten uscat: 1/3 ulei de ricin si 2/3 ulei de baza (sau 1 lingura de ulei de ricin si 2 liguri de ulei de baza).

Pentru ten gras: 2/3 ulei de ricin si 1/3 de ulei de baza (sau 2 linguri ulei de ricin + 1 lingura ulei de baza)

Regulile de amestec nu sunt batute in cuie, sunt mai mult recomandari pe care, pentru rezultate impresionante,  va sfatui sa le urmati.

Comentarii

Carolina Portarescu

Autor

Recomandare

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *