Asigura-ti dimineti frumoase cu putin efort sau organizare de cu zi

Daca diminetile iti sunt pline de stres iar atmosfera este incarcata chiar de la inceputul zilei, urmeaza cateva sfaturi simple si vei reusi cu usurinta sa eviti sau sa depasesti situatiile stresante.

1. Intinde fiecare muschiulet inca inainte de a te ridica din pat sau de a deschide ochii. 20 de secunde vor fi sufieciente pentru a te intinde ca o pisica. Ridica mainile, intinde picioarele, intinde degetele de la picioare cum o fac balerinele. La sfarsit, destinde muschii gatului si spatele dupa care te poti ridica din pat. Un astfel de obicei iti va imbunatati circulatia sanguina in intregul corp si iti va asigura tesuturile cu un plus de oxigen.

2. Incepe ziua cu o respiratie proaspata. Curata limba timp de un minut, vei elimina astfel bacteriile inmultite peste noapte.

3. Fa un dus caldut si revigorant.

4. Asigura-ti o zi mai putin stresanta folosind cu partenerul diferite bai. Chiar daca sunteti la etapa cand nu puteti unul fara de celalalt, baia ar trebui sa fie un teritoriu pentru o singura persoana.

5. Bea un pahar cu apa. In timpul somnului, cand respiri, te dehidratezi, de aceea, pe langa ceaiul sau cafeaua pe care o bei de dimineata, ai nevoie mai intai de un pahar cu apa pentru a suplini ceea ce ai pierdut in timpul noptii.

6. Asculta timp de 10 minute muzica sau mediteaza. Aceste doua lucruri permit gandirii creative ce se activeaza in timpul somnului sa ia forme concrete ziua.

7. Pentru dimineti cu adevarat relaxante si frumoase redu la zero luarea de decizii. Hotaraste de cu seara ce vei purta a doua zi, ce vei manca, ce drum vei alege pentru a merge la serviciu s.a.m.d.

8. In garderoba ta trebuie sa ai o tinuta ‚de urgenta’ incepand cu jacheta si terminand cu accesoriile. Aceasta precautie iti va da din cand in cand, 10 minute in plus pentru somnul de dimineata.

9. Tine langa o usa o cutie in care sa pui lucrurile pe care nu le gasesti de obicei dimineata: cheile de la masina sau de la apartament, facturile etc. Vei scapa de stresul de a cauta ceva in ultimul minut.

10. Intocmeste un ‚calendar de dimineata’ si verifica-l cand iti bei ceaiul sau cafeaua. Ai grija sa-l tii undeva la vedere si la indemana si sa-ti notezi in el tot ce trebuie sa stii despre ziua respectiva. Acest calendar te va scapa de stresul de a uita lucruri importante.

11. Trezeste-ti copiii, saruta-i si cuprinde-i. Demonstreaza-ti afectiunea celor dragi si vei avea garantat o zi frumoasa

12. Fa gimnastica timp de maximum 30 de minute pentru ca in timpul zilei sa nu-ti gasesti scuze pentru a nu merge la sala. O saptamana de exercitii de dimineata si sportul va deveni o rutina. Plus la toate, endorfinele produse in timpul sportului de dimineata te vor tine tonificata intreaga zi.

13. Nu te grabi. Seteaza-ti desteptatorul cu 15 min mai devreme pentru a nu fi nevoie sa te grabesti intreaga dimineata.

Buna dimineata!

Comentarii

Carolina Portarescu

Autor

Recomandare

4 Comments

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *