Ce beneficii ar putea aduce sanatatii o crestere a cantitatii de lichide?

beneficiile apeiApa:

1.    Iti mentine tineretea. Daca nu bei suficienta apa, pielea iti va deveni uscata si vei avea tot mai mare nevoie de creme si lotiuni de hidratare, insa cat nu ar fi de ciudat, acestea nu vor rezolva nicidecum cauza problemei si nici nu-ti vor sterge ridurile cum ar putea-o face o cantitate suficienta de apa bauta. Daca nu bei destula apa, organismul va incerca sa o retina in alte moduri, aceasta retentie fiind cauza aspectului de coaja de portocala a pielii, de piele umflata sau cu eruptii.

2.    Te ajuta sa pierzi in greutate. Exista un motiv pentru care toate dietele sau programe de slabire cer un consum mare de apa si acesta este ca apa te ajuta sa pierzi kilograme intr-un ritm mai rapid. Apa diminueaza apetitul, previne retentia de lichide, deoarece organizmul nu mai are de ce sa-si faca rezerve atunci cand primeste suficiente lichide. Daca nu bei destula apa, ficatul se va vedea fortat sa ajute rinichii sa detoxifieze organismul ceea ce nu s-ar intampla in cazul in care ai bea cantitatea necesara de apa, cand ficatul e capabil sa metambolizeze mai eficient grasimile.

3.    Te ajuta sa scapi de constipatie.

4.    Te ajuta sa cresti masa musculara. Se intampla acest lucru datorita apei care poarta oxigenul catre celulele corpului, inclusiv catre cele ale tesutului muscular. O cantitate de apa suficienta va ajuta muschii sa devina mai rezistenti la efort, crescand astfel masa musculara.

5.    Apa te face mai inteligent. O cantitate suficienta de apa iti poate creste functiile cognitive. Pentru o buna functionare, creierul are nevoie de mult oxigen iar apa ii ofera acestuia oxigenul de care are atata nevoie. Este demonstrat ca o cantitate de 2,5 litri de lichid consumat pe zi va imbunatati performantele cognitive cu pana la 30%.

6.    Apa asigura o buna functionare a articulatiilor. Este un fapt mai putin cunoscut, insa in afara de alte beneficii pentru sanatate, apa mentine articulatiile puternce, sanatoase si lubrifiate. Articulatiile au nevoie de apa pentru a ramane puternice si flexibile, pentru a face miscarile gratioase.

Apa mentine echilibrul de lichide din organism. Functiile acestor lichide includ digestia, absorbtia, circulatia, transportarea de nutrienti, mentinerea temperaturii corpului si producerea salivei.

Atunci cand organismul iti trimite semne clare de dehidratare, este bine sa iei masuri imediate de hidratare insa fara a grabi procesul.

Comentarii

Carolina Portarescu

Autor

Recomandare

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *