O dieta echilibrata plus activitatea fizica regulata pot oferi beneficii maximale sanatatii.

dieta echilibrata cu activitate fizica Ai mai auzit probabil despre importanta sportului ca sustinere a oricarei diete echilibrate. De ce totusi este important sa facem miscare atunci cand asteptam rezultate vizibile ale unei diete?

Este un fapt stiut ca activitatea fizica regulata ajuta la o buna provizionare a tesuturilor cu substantele nutritive necesare, la o buna oxigenare a tesuturilor si organelor si la eliminarea mai rapida a toxinelor acumulate. Sportul va face sangele si limfa sa circule mai rapid, astfel, fiecare dintre acestea indeplinindu-si functiile cu maxime beneficii pentru sanatate.

Trecerea la o dieta echilibrata si consecinte posibile

Scaderea in greutate este efectul cel mai asteptat de marea majoritate a femeilor care aleg sportul. Pe langa exercitiile fizice regulate e bine de stiut ca se recomanda a se introduce careva schimbari si in dieta.

O trecere treptata la un mod sanatos de viata poate veni, cat nu ar fi de paradoxal, cu o multime de neplaceri de diferit ordin, inclusiv si de sanatate, de aceea, inainte de a face careva schimbari in dieta sau de a incepe activitatea fizica regulata, e necesar:

–    a se gasi o motivatie buna si intemeiata pentru ceea ce urmeaza sa faci.
–    a se merge cu pasi mici dar siguri, fara nici un fel de graba.

A se retine! Orice exces, fie el chiar si unul aparent benefic pentru sanatate, se poate dovedi a fi daunator pentru sanatate.

O dieta sustinuta de o activitate fizica regulata poate oferi beneficii inzecit mai mult decat pot oferi fiecare in parte, iar numeroasele studii efectuate in acest sens demonstreaza aceasta.

Daca nu ai timp sau posibiliate sa frecvenzi sala regulat sau nu o poti face deloc, cel putin renunta la lift. La birou fa exercitii de tensionare si relaxare a muschilor chiar fara a te ridica de pe scaun.

Daca lipsa timpului nu-ti ofera sansa de a mentine o dieta echilibrata, ai grija sa introduci in meniul zilnic fructe, legume ?i verdeturi proaspete precum si seminte si nuci hidratate. La birou poti lua pachete mici cu fructe uscate (hidratate) sau proaspete, verdeata si nuci ca sa-ti potolesti foamea intre mese.

Fa alegerea sanatoasa: imbina activitatea fizica cu o dieta bine echilibrata si rezultatele nu se vor lasa mult timp asteptate. 

Comentarii

Carolina Portarescu

Autor

Recomandare

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *