Ce sporturi poti practica pentru a tine stresul departe de tine?

activitate antistresTai Chi – este o arta martiala antica practicata de secole si care poate fi o metoda ideala de lupta cu stresul. Tai Chi este o arta a miscarilor gratioase efectuate incet dar cu precizie, care are drept efect o buna focusare mintala si intarirea generala a fizicului. Nu are limita de varste si este relativ usor de inteles si de efectuat. Persoanele care practica Tai Chi-ul au un aparat vestibular mai bun, un somn mai profund, o minte agera si o mai mare rezistenta la stres.

Pilates – ste o tehnica creata initial pentru reabilitarea mai rapida a dansatorilor si a soldatilor. Cuprinzand miscari de baza similare cu cele din yoga, pilates intareste si lungeste muschii, imbunatateste rezistenta si este o alegere perfecta pentru detensionarea atat fizica cat si emotionala. Inafara de lupta cu stresul, pilates-ul iti va da o coloana sanatoasa si puternica, o tinuta imbunatatita si gratioasa.

Aerobica acvatica. Daca esti in cautare de detensionare rapida si eficienta, aerobica acvatica ti-ar putea-o oferi chiar dupa prima oara. Spre deosebire de aerobica clasica, cea acvatica exercita mai putina rezistenta asupra articulatiilor, picioarelor si a coloanei vertebrale. Aflarea in apa face ca miscarile sa fie facute cu mai putin efort insa rezistenta apei da in schimb o eficienta crescuta a exercitiilor pe care le faci. Aerobica acvatica iti va oferi o detensionare musculara, scaderea in greutate si a nivelului de stres.

Plimbarile la aer curat. Desi nu este un sport, este o metoda foarte eficienta de detensionare, un antidepresant eficient si o tehnica demonstrata a fi buna in lupta cu stresul.

Indiferent de rutina pe care o alegi in lupta cu stresul si pentru imbunatatirea aspectului fizic, regularitatea cu care o vei face va face diferenta.

Vezi si Prevenirea, reducerea si combaterea stresul de dimineata

Comentarii

Carolina Portarescu

Autor

Recomandare

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *