Home » Frumusete, Ingrijire » Uleiul de cocos in intrebuintarea cosmetica

Uleiul de cocos in intrebuintarea cosmetica

Beneficiile uleiului de cocos – uz extern

Folosirea uleiului de cocos pentru uz extern, a capatat o mare raspandire mai ales printre cei pasiunati de produsele naturale.

In ultimul timp, uleiul de cocos este folosit tot mai des si mai des in tratamentele faciale, in cosmetica naturista sau in tratarea diferitor afectiuni cutanate. Se intrebuinteaza cel mai des ca baza pentru uleiurile de masaj, in combinatie cu uleiuri esentiale, se foloseste ca ulei de baza pentru cremele faciale si de corp.

Desi este folosit de mii de ani, la noi el a capatat raspandire abia de cativa ani.

Deci, care sunt proprietatile acestui ulei special?

Beneficii – uz extern

Poate fi folosit in tratarea si calmarea pielii uscate sau descuamate
Este un bun hidratant
Are proprietati bactericide, fungicide
Grabeste vindecarea
Are un factor de protectie natural
Actioneaza ca un antioxidant in prevenirea imbatranirii celulare
Ajuta la o crestere mai rapida a parului in cazul in care se maseaza regulat radacinile
Reintinereste pielea
Previne infectiile virale, bacteriale si fungice
Trateaza exemele
Poate fi folosit in lupta cu matreata
Imbunatatirea simptomelor in cazuri de psoriaz
Grabeste vindecarea ranilor. Poate fi aplicat direct pe rana.
Are proprietati antivirale si antifungice datorita acidului lauric
Mai eficient cu 90% decat orice alternativa chimica in cazul luptei cu parazitii capilari.
Mareste lactatia in cazul in care se consuma o doza de 3 linguri de ulei zilnic.

Acidul lauric ce se contine in uleiul de cocos in proportie de 50%, este bine-cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene si antivirale. Ajuns in organism, acesta se transforma in monolaurin – o monoglicerida cu proprietatea de a distruge membranele virusilor cum ar fi herpesul, cytomegalovirus-ul si gripa, sau bacterii patogene cum ar fi helycobacter pylory si listeria monocytogenes.

Poate fi folosit ca si:

* Crema pentru ochi, dimineata si seara. Este foarte bun pentru lupta cu pungile de sub ochi.
* Crema emolienta si dezinfectanta dupa epilare.
* Crema antirid
* Deodorant. Este mult mai eficienta folosirea in amestec cu bicarbonat de sodiu. Toti cei care evita cu toata fiinta folosirea in produse a aluminiului, trebuie sa gaseasca bicarbonatul de sodiu aluminium-free.
* Tratament intens pentru par. Se maseaza uleiul la radacini si se lasa pentru intreaga noapte.
* Pasta de dinti. In amestec cu bicarbonatul acesta poate fi nu doar un bun deodorant ci si o pasta de dinti naturala si eficienta.
* Demachiant. Uleiul de cocos poate face minuni chiar si cu un machiaj persistent. Trebuie doar sa ai putina rabdare si rezultatele te vor uimi.
* Crema cu factor de protectie
* Crema impotriva vergeturilor
* Crema pentru scalpul uscat al bebelusilor
* Scrub pentru corp. Foloseste un amestec de ulei de cocos cu zahar pentru un scrub saptamanal si pielea iti va multumi de fiecare data.
* Crema impotriva intepaturilor de insecte
* Crema impotriva celulitei

Important! A se alege uleiul de cocos preset la rece, biologic-pur, bogat in vitamina E, a carui proprietati sunt identice cu cele ale unui ulei care se contine intr-un cocos proaspat.

Beneficii sub semnul intrebarii. Multi pretind ca uleiul de cocos ajuta si la tratarea acneei, pe cand unii dermatologi spun ca pentru unele persoane acesta o poate agrava.
Exista contraindicatii, provoaca alergii? Exista persoane sensibile la uleiul de cocos desi cazurile sunt extrem de rare.

Unde e pacaleala?
Cand alegi uleiul de cocos, alege in dependenta de ceea ce afiseaza producatorul, dar o verificare in plus nu incurca niciodata.  Pentru a evita metodele chimice de procesare, se recomanda de ales produsele organice.

Uleiul de cocos pretinde a ajuta in tratamentul, sau cel putin a tine sub control …virusul HIV. Pentru mine e o afirmatie mult prea indrazneata pe care insa nu ma avant nici sa o neg, intrucat nu am autoritatea necesara de a o face.

Daca e sa dam la o parte toate studiile legate de acest miraculos ulei, faptul ca a fost intrebuintat sute si mii de ani inainte de a o face noi, mie personal, imi intareste inca o data convingerea ca trebuie sa-l folosesc in continuare cum am facut-o si pana acum.


Daca v-a placut articolul, dati un like si impartasiti-l cu prietenii vostri. De asemenea, astept sugestii de subiecte care va intereseaza.

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*