Tonic pentru intarirea imunitatii, antiviral si antibacterial, cu proprietati anti-cancerigene si de imbunatatire a sistemului cardiovascular – un adevarat elixir pentru sanatate.
In orice perioada a anului avem nevoie de alimente care sa ne intareasca imunitatea si sa ne protejeze organismul de diversi virusi sau bacterii cu care avem sa ne ciocnim mai tot timpul.
Reteta minune este de fapt una simpla, cu ingrediente pe care le cunoastem si le folosim cu totii cu regularitate. O folosesc chiar eu si familia mea si o recomand tuturor celor care doresc sa aiba grija de sanatatea lor.
Ingredientele din tonic sunt deosebit de puternice iar sinergia componentelor prezente in acesta, ofera inclusiv protectie impotriva unor bacterii cum ar fi culturi de bacterii de E. Coli care au obtinut rezistenta la antibiotice. Pe langa toate beneficiile pe care le poate oferi fiecare ingredient in parte, amestecul lor poate oferi de zeci de ori mai mult.
Ingredientele se taie marunt sau se gratineaza, se toarna otetul de miere si otetul de mere, mierea si toate celelalte intr-un borcan incapator. Se agita bine si se lasa 24 de ore la temperatura camerei dupa care se pune la frigider.
Pentru beneficiile maxime se aleg ingrediente bio si proaspete.
Consumat cu regularitate imbunatateste atat aspectul pielii, ceea ce vei remarca in scurt timp, cat si starea generala a organismului. Se consuma 1 lingura de tonic pe zi. Poate fi folosit si ca metoda de profilaxie a bolilor cardiovasculare, a afectiunilor de sezon si anticancer, ca metoda de deparazitare si de vitaminizare.
Usturoiul – are proprietati antiseptice, antifungice si nutritive. Este un detoxicant natural protejand totodata si impotriva infectiilor virale si bacteriene, fara reactii adverse prezente la antibiotice. S-a demonstrat ca mancat crud, este un bun remediu de prevenire a racelilor, a gripei si altor infectii si un antibiotic cu actiune rapida in cazuri de infectii instalate deja.
Contine peste 100 de componente active. Vitaminele B1, B6 si C, fierul, fosforul, compusi ai sulfului, enzimele prezente, fac din usturoi cel mai eficient antibiotic natural. Consumat in mod regulat, usturoiul poate deveni arma principala in lupta impotriva infectiilor si a bolilor inflamatoare.
Este remediul natural cu cele mai puternice proprietati de stimulare a imunitatii si este un bun remediu in cazuri de tensiune ridicata si colesterol. Numeroase studii au demonstrat si puterile sale in prevenirea sau in lupta cu cancerul, in special cu celulele tumorale din stomac, colon, sani si prostata, si in lupta cu bacteriile patogene, mai bine chiar decat penicilina sau tetraciclina. Este foarte eficient si impotriva virusilor si a ciupercii Candida. Este un aliment care ajuta la eliminarea si scoaterea din organism a metalelor grele cum ar fi mercurul, plumbul si aluminiul.
Ceapa – Numeroasele vitamine si minerale (Vit. C, B6, folati, magneziu si potasiu) continute in mod natural in ceapa, fac din aceasta unul dintre cele mai importante alimente in lupta cu o serie de infectii si boli. Are proprietati antialergice, antiinflamatoare, antimicrobiene si antioxidative, proprietati care fac din ceapa un aliment foarte eficient in lupta impotriva cancerului si a bolilor de inima. Quercitina prezenta in ceapa este binecunoscuta pentru suportul sau pentru o buna functionare a sistemului imunitar si rezistenta la stress. Este un antioxidant puternic care ajuta la prevenirea formarii celulelor canceroase.
In cazuri de infectii, raceli si gripa, este indicat a se consuma cruda. Seleniul prezent in ceapa in cantitati mai mari decat in alte alimente s-a demonstrat a fi un initiator al raspunsului imunitar avand de asemenea un rol important in lupta cu bolile virale, inflamatorii si cu alergiile. Ajuta la detoxifierea organismului.
Ghimbirul – folosit din timpuri stravechi pentru a trata durerile de stomac, starile de voma si diaree, in zilele noastre este folosit mai ales pentru greturile provocate de chimioterapie si sarcina, pentru artrita, pentru durere articulara si musculara.
Ghimbirul are efecte demonstrate asupra sistemului imunitar ajutand in acelasi timp la protectia unei bune functionari a creierului. Acelasi studiu a concluzionat ca ghimbirul poate fi folosit cu succes si ca supliment natural pentru prevenirea afectiunilor neurodegenerative ca Alzheimer si scleroza.
Ghimbirul inhiba si unele forme de cancer si ajuta la stoparea dezvoltarii celulelor cancerigene.
Ghimbirul are proprietatea de a preveni infectarea si dezvoltarea bolilor respiratorii stimuland celulele sa secrete o proteina anti-virala numita interferon-beta; este un bun decongestionant.
Este un antioxidant puternic, un bun antiseptic si antiinflamator, combate febra, benefic in prevenirea catorva tipuri de cancer, antitumoral. Componentele ghimbirului ajuta la suprimarea metastazei in orice tip de cancer, inclusiv in cel de piele, rinichi, plamani, pancreas sau leucemie.
Stimuleaza circulatia sanguina si ajuta la prevenirea atacurilor de cord; are proprietati de subtiere a sangelui, curata sangele si previne formarea de cheaguri.
Ajuta la asimilearea calciului si la productia de suc gastric.
Contine vitaminele A, C, E, vitaminele grupului B, magneziu, sodiu, fosfor, fier, zinc, calciu si beta-caroten.
Reactii adverse la folosirea ghimbirului au fost semnalate doar in cazurile de folosire a prafului de ghimbir.
Piperul Cayenne – folosit in special la tratarea ulcerelor, pentru imbunatatirea metabolismului si a circulatiei sanguine, piperul cayenne ajuta la digestie si la cresterea imunitatii. Este un tonic bun pentru inima, rinichi, plamani, splina si stomac. Imbunatateste metabolismul, un remediu excelent in cazuri de migrene, creste fertilitatea si intarzie senilitatea.
Are peste 80 de nutrienti iar capsaicina care il face atat de iute s-a demonstrat a fi un bun remediu pentru orice tip de durere, un bun stimulator cardiovascular, cu puteri de prevenire a ulcerelor. Este un puternic antioxidant si antiinflamator, ajutand la prevenirea bolilor inflamatorii; este un bun decongestionant si ajuta si la pierderea in greutate.
Folosit impreuna cu ierburi, potenteaza actiunea acestora.
Hreanul – protejeaza impotriva bolilor infectioase, distruge virusul de gripa si modereaza durerea. Este bun pentru intarirea sistemului imunitar, in cazuri de raceli, gripa, astm, bronsita, febra, angina, dureri de gat si musculare, pietre urinare, inflamatii ale bilei si ale rinichilor, dureri de cap, constipatie, lipsa de apetit, insuficienta de vitamina C si dureri de dinti. Este un puternic stimulent al apetitului si a digestiei, un bun antioxidant, cu proprietati antiinflamatoare.
Otetul de mere – este un remediu folosit de secole si recunoscut a fi un tonic puternic pentru sanatate. Are proprietati antivirale, antibacteriene si antifungice, actionand si ca un protector impotriva unei varietati mari de bacterii patogene, este un bun stimulator al imunitatii. Imbunatateste metabolismul si ajuta la mentinerea unui pH echilibrat in organism permitandu-i acestuia sa mentina un nivel alcalin pentru o mai buna protectie impotriva oricaror virusi. Imbunatateste digestia si ajuta in problemele de greutate, ajuta la eliminarea toxinelor hranind in acelasi timp cu enzime, vitamine si minerale. Este foarte eficient in cazul pielii problematice, ajuta la scaderea zaharului in sange si imbunatateste starea generala a organismului.
Otetul de miere – echilibreaza tendinta fireasca a sangelui de a se alcaliniza, previne si lupta cu infectiile. Fiind bogat cu vitamine si minerale, intrebuintarea regulata a acestuia ajuta la ridicarea nivelului de hemoglobina, normalizeaza si contribuie la buna funtionare a sistemului nervos central, ajuta la insomnii, dureri de cap, in cazuri de infectii. Caliul din otetul de mere ajuta la intarirea mushiului inimii si a peretilor vaselor de sange iar calciul intareste oasele si dintii. Este recomandat a se consuma in cazuri de constipatie, gastrita, pentru profilaxia bolilor bucale, in cazuri de dilatare a venelor, a infectiilor fungice si a bolilor cardiovasculare.
Mierea – este un remediu natural pentru multe boli, are proprietati anticancerigene, antiinflamatoare, antiseptice, imbunatateste imunitatea, contine agenti antimicrobieni care previn cresterea numarului de bacterii in organism. Contine enzime care pot produce perhidrol care la randul sau ajuta a tine sub control orice infectie. Vitaminele A, B1, B2, B3, B5, C, H si P1, calciul, sulful, fierul, cuprul, zincul, potasiumul, magneziul si fosfatii prezenti in miere, fac din aceasta o adevarata comoara culinara. Numeroase studii demonstreaza efectul benefic al intrebuintarii mierii impreuna cu scortisoara pentru intarirea sistemului imunitar si pentru a oferi organismului protectia necesara impotriva virusilor si a bacteriilor. Are proprietati anticancerigene, diminuiaza efectele alcoolului, buna in cazuri de insomnii.
Scortisoara – ajuta la lupta impotriva infectiilor, avand proprietati antiinflamatorii, antifungice, antibacteriene si antivirale. Este eficient in lupta cu infectiile atat interne cat si externe, ajuta la prevenirea raspandirii infectiilor gatului. Un bun stimulator al sistemului imunitar, ajuta la prevenirea cancerului de colon, opreste dezvoltarea celulelor cancerigene.
Lamaie – puternice proprietati antitumorale, bogata in vitamina C, asigura buna functionare a sistemului imunitar, ajuta digestia, ajuta la tratarea rapida a ranilor, ajuta la prevenirea stopului cardiac. Stabilizeaza PH-ul sangelui, curata rinichii si ajuta la detoxifierea organismului. Poate fi folosita in cazuri de insomnie, lipsa de concentrare si infectii, imbunatateste memoria si vitalitatea.
Echinacee – inca de secole folosita ca remediu impotriva a multe boli, aceasta are in primur rand efecte asupra sistemului imunitar. Ajuta in lupta cu unii virusi care cauzeaza raceala, previne sau trateaza infectiile, stimuleza sistemul imunitar, reduce inflamatiile si ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor si a problemelor de piele.