Cum poti trata pielea acneica cu metode naturale?
– Bea in fiecare dimineata pe stomacul gol o limonada calda indulcita cu miere.
– Fierbe timp de 15 minute cateva frunze de papadiesi bea ceaiul obtinut inainte de masa. ( Pe timp de primavara-vara poti strange frunze de papadie pe care sa le pui la uscat ca sa ai si pe timp de iarna).
– Fierbe 4 linguri mari de frunze de nalb? iar cu lichidul obtinut umezeste fata dimineata si seara.
– Pe pielea afectata de acnee se aplica suc proaspat de aloe.
– Fa un amestec de tinctura de arnica sau brusture si 100 ml de apa pentru aplicatii locale.
– 2 lingurite de busuioc proaspat sau uscat se pun la fiert in 250 ml de apa iar cu lichidul obtinut se va spala fata.
– Cateva capsuni se strivesc si se aplica pe fata sub forma de masca. Se lasa sa actioneze timp de 20 de minute. Se clateste cu apa calduta.
– Se pun 2 linguri de ceapa maruntita in 500 ml de apa. Se fierbe 10 minute, se strecoara si se foloseste lichidul pentru aplicatii locale de cateva ori pe zi.
– 2 lingurite de coada-soricelului se pun in 250 ml de apa clocotita si se lasa la infuzat timp de 15 minute dupa care se strecoara.
– O felie de dovleac razuit se aplica sub forma de masca timp de 20 de minute dupa care se clateste cu apa calduta.
– Masca din fasole este la fel de eficienta ca si cea de dovleac pentru pielea acneica sau problematica. Fasolele se fierb, se piseaza si se aplica ca masca pentru 20 de minute. Se clateste cu apa calduta.
– 2 lingurite de galbenele se pun la infuzat in 250 ml de apa clocotita. Dupa 15 minute se strecoara si se foloseste ca ceai pentru clatit fata.
– Se fierb 2 linguri de boabe de grau, se paseaza si se aplica sub forma de masca pentru 20 de minute. Se clateste cu apa calda. Se poate de folosit si boabele de orz sau orez la fel sub forma de masca.
– Daca nu ai timp pentru a face infuzii sau masti care solicita prea mult timp, foloseste zeama de lamaie in apa de clatit pentru acidifierea pielii si pentru a preveni inmultirea microbilor.
– In cazuri de cosuri aparuti ocazional se vor tampona cu un disc de vata inmuiat in otet natural.
– Striveste o frunza de varza pentru a o aplica sub forma de masca. Se poate mentine chiar si pe timp de noapte.
– Alte plante medicinale folosite sub forma de infuzie pentru clatiri in cazuri de acnee: levantica, macris, seminte de marar, menta, frunze de nuc, papadie, patlagina, patrunjel, plop, podbal, rostopasca, rozmarin, petale de trandafir (de casa), radacina de telina razuita, urzica.
– Bate un albus de ou la care adauga suc de lamaie. Aplica pe fata cu o perie si lasa sa se usuce pana incepe sa stranga pielea. Se clateste cu apa calduta. Acest preparat inchide porii dilatati si elimina punctele negre.
– Ia suplimente necesare in cazuri de acnee: zinc, vitamina A si seleniu.
Postul va fi atctualizat.
Daca ai careva completari sau sfaturi practice pentru femeile interesate de acest subiect, o poti face lasand un comentariu.