Opreste in mod natural caderea parului
Cele mai vechi insemnari contestate despre tratamentele naturiste impotriva caderii parului vin inca din Egiptul antic. Retetele erau descrierea a simple amestecuri de miere si plante pe care femeile acelor timpuri obisnuiau sa le foloseasca pentru a-si mentine sanatoasa podoaba capilara.
Ce poti folosi ?
Infuziile
• Ceaiul verde – o infuzie tare (200 ml) aplicata prin masaj pe pielea scalpului si lasata sa actioneze timp de o ora. De clatit cu apa calda. Previne caderea parului si stimuleaza cresterea acestuia.
• Foloseste infuzii de brusture, feriga, musetel, coada-soricelului, urzica, castan, ienupar, nuca, salata verde.
• Se fierb 2 lingurite de frunze uscate de rozmarin in 300-400 ml de apa iar cu fiertura obtinuta se va masa scaplul si parul. Nu necesita clatire.
• Foloseste un decoct de pedicuta pentru clatiri. Aceasta ajuta la cresterea mai rapida a parului.
Tratamentele cu ulei
Sunt foarte eficiente atunci cand vine vorba despre ingrijirea podoabei capilare.
• Uleiurile de masline, de jojoba, argan sau cocos sunt excelente in prevenirea caderii parului. Uleiul se va incalzi sau cel putin se va aduce la temperatura camerei dupa care se va aplica prin masare. Parul se va acoperi cu un prosop si se va spala abia dupa o ora.
• Uleiul de ricin este un bun remediu pentru cresterea mai intensa a parului, folosit si in lupta cu caderea acestuia.Pentru ca este foarte gras, uleiul de ricin se va dilua cu alt ulei ( mustar, jojoba, migdale, masline). Pielea capului se va masa cu acest amestec timp de cateva minute si se va lasa sa actioneze de la o ora pana la 8 ore, chiar si pe timp de noapte. Este o procedura binecunoscuta pentru probleme serioase cum ar fi alopecia sau retragerea liniei parului.
• Uleiul de radacina de brusture atat de bogat in nutrienti are efecte uimitoare asupra sanatatii scalpului si a parului. Ajuta la o crestere mai rapida a parului precum si la probleme cum ar fi matreata, inflamatiile, mancarimea, seboreea. Se va folosi independent sau in amestec cu alte uleiuri ( ulei de rozmarin, busuioc, levantica, aloe vera). Scalpul se va masa si se va lasa sa actioneze timp de 2 ore dupa care se va sampona ca de obicei.
• Maseaza pielea capului cu ulei de migdale iar mai apoi parul pe toata lungimea. Se lasa sa actioneze tinand si un prosop cald pe cap timp de 15 minute pana la 1 ora. Se spala parul cu sampon si se clateste cu o infuzie calda de plante.
Mastile
• Masca cu galbenus de ou si ulei de argan, masline sau ricin. 1 galbenus de ou se amesteca cu 2-3 linguri de ulei la alegere. Se aplica prin masare si se lasa sa actioneze timp de 1 ora. Vei spori efectul mastii daca iti vei acoperi parul cu un prosop.
• Se face un amestec din 2 capsule de vitamina E naturala cu 1 lingura de miere si se aplica pe parul ud. Se maseaza usor si se lasa sa actioneze sub un prosop, de preferinta incalzit, dupa care se va clati bine cu apa calda.
• Piseaza o banana si aplic-o sub forma de masca pe scalp si par. Acopera-ti parul cu folie alimentara si un prosop.
Samponuri
• Se bat bine 2 galbenusuri de ou si se samponeaza parul ud. Pentru parul scurt se poate folosi un singur galbenus. Se clateste bine cu apa calda. Pentru a evita mirosul uneori poate prea persistent de ou, adauga cateva picaturi din uleiul esential preferat atunci cand bati galbenusurile.
• Fa o pasta din praf de mustar, 1 galbenus de ou si putina apa si samponeaza parul udat in prealabil. Se va clati bine cu apa calda.
Exfoliere
Pielea scalpului are si ea nevoie de o exfoliere buna pentru regenerere rapida dar si pentru imbunatatirea circulatiei sangvine.
• Timp de cateva minute se maseaza scalpul cu faina de malai dupa care ti-l poti clati doar cu apa.
Dieta
Caderea parului poate fi provocata si de o dieta neechilibrata. Include in dieta zilnica fructe si legume proaspete precum si seminte si nuci hidratate (4-6 ore).
Sunt o multime de retete care sunt si eficiente si usor de pregatit de care eu insa ma tin la distanta. Este vorba despre sucul de ceapa si usturoi care mie personal mi-a lasat un miros persistent pe ani buni si care se simte mai ales cand parul este udat.
Mai sunt si clatirile cu otet diluat cu apa pe care le faceam candva nerespectand proportiiile de apa-otet si care mi-au impregnat parul cu un miros specific de muratura. J Acuma respect proportiile de 1 lingura la 1 pahar de apa si nu ma mai urmareste nici un miros neplacut.
Foaarte bun articol! Chiar zilele trecute ma intrebam ce pot face cu parul meu care ma tot paraseste in ultimul timp. Merci de informatie, o dai buna si concentrata, cum mai rar intilnesti azi pe web.