Care dintre obiceiurile instalate de-a lungul anilor ne rapesc frumusetea sau ne risipesc sanatatea.

pastreaza frumusetea si tinereteaExista o serie de reguli pe care le cunoastem mai fiecare dintre noi si pe care le respectam, cu o strictete sau periodicitate mai mare sau mai mica, in dependenta de posibilitati.

Am adunat o lista mare de obiceiuri care, din pacate, cu anii, pot risipi frumusetea oricui, fie ea mostenita ori capatata.

Ordinea este aleatorie.

1.    Folosirea prea frecventa a scrub-ului, chiar daca acesta este unul natural, este una din cauzele inlaturarii barierei naturale de protectie a pielii, avand drept rezultat pierderea elasticitatii si fermitatii acesteia. Scrub-urile prea frecvente si peeling-urile acide ar putea avea un efect devastator asupra frumusetii tenului.

2.    Folosirea prea rara a scrub-ului. Bunicile noastre isi exfoliau pielea cu faina de porumb, unele dintre noi insa nu considera a fi necesara nici macar o procedura atat de simpla. Ce se intampla atunci cand pielea nu este exfoliata? Nicidecum greseala nu afecteaza durata vietii, insa frumusetea chipului si a mainilor va fi pusa in pericol din cauza petelor maronii aparute ca rezultat al celulelor moarte neexfoliate, plus un bronz asezat neuniform. Petele pigmentare cu care se lupta mai fiecare femeie trecuta de 45 de ani sunt rezultatul unei folosiri ineficiente sau prea rare a scrub-ului.

3.    Ignorarea totala a produselor cu factor de protectie solara are drept efect, la fel ca si flolosirea prea rara a scrub-ului, aparitia petelor pigmentare sau petelor maronii.

4.    Prea multe emotii. Nu am in vedere acum emotiile cauzate de stres sau emotiile pe care ajungem sa nu fim in stare a le controla. Vorbesc despre emotiile controlabile, despre cele care ajung sa ne lase amprente pe fata si cu ajutorul carora, peste ani, macar si fiecare trecator ne va putea citi caracterul. Furia, incordarea, frica, frustrarile, sfiala…toate lasa o amprenta, sau o masca pe care o vom purta pana la sfarsit. Ce sa faca in acest caz o fire prea emotiva si extravertita? In cazul in care nu este posibil controlul emotiilor, fie ele pozitive sau negative, este indicat a se face cu regularitate exercitii de fitness facial.

5.    Somnul pe o perna inalta. Ce diferenta poate face o perna atunci cand este vorba de frumusete. Diferenta e mare atunci cand ai o perna inalta care iti afecteaza atat calitatea somnului cat si modul in care va arata cu timpul pielea de pe gat, si o perna comoda care iti va oferi un somn profund si odihnitor, deci…si un plus de frumusete.

Afla in urmatoarele articole despre alte obiceiuri care sunt daunatoare frumusetii tale.

Comentarii

Carolina Portarescu

Autor

Recomandare

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *