Frumusetea parului tau vine din alimentatia corecta – Produse sanatoase pentru un par de invidiat

Suntem ceea ce mancam iar parul nostru arata asa dupa cum il ingrijim din interior. Este un adevar stiut si se refera nu doar la par ci si la unghii, ten si sanatate in general.
Parul nostru reactioneaza foarte ‘capricios’ la alimentatia noastra. Pentru un par sanatos este nevoie de proteine, glucide, vitamine si minerale. Pare a fi atat de simplu: la dieta ta de slabire adauga comprimatul de supliment alimentar si atat, ai rezolvat cu aportul necesar de vitamine. Este o greseala foarte frecvent intalnita in randul ‚iubitoarelor’ de diete. S-a demonstrat ca surplusul unor vitamine sau minerale poate fi la fel de daunator sanatatii ca si insuficienta acestora in organism, fapt care poate influenta substantial sanatatea parului.Un par frumos porneste deci, de la o alimentatie sanatoasa si rationala, de la intrebuintarea in cantitati optime a proteinelor, intrucat anume acestea sunt baza in procesul de crestere a parului. Mai apoi, dupa importanta vin glucidele care ajuta la ‚colectarea’ proteinelor necesare pentru cresterea parului. Dintre vitamine, cele mai importante pentru par sunt vitaminele grupei B, in special vitamina ?12 (doza zilnica necesara este de 2 µg), acidul folic, deficienta caruia poate provoca incaruntirea prematura (doza zilnica este de 1,8 mg), fierul (15 mg) si zincul (7 mg).
Este necesar de mentionat ca aportul matinal de proteine este absolut necesar daca doresti sa ai un par sanatos. De dimineata, nivelul energetic al foliculelor de par este cel mai scazut, avand nevoie de alimentare.

In afara de fructe si legume proaspete, pentru par mai sunt sanatoase asa produse ca:

Carnea de vita. Pentru cresterea optimala a parului, de cel putin 2 ori pe saptamana, este necesar de a include in alimentatie carnea de vita. Aceasta contine proteine, vitaminele grupei B, fier si zinc. Portia minima recomandata este de 100 g, 175 kcal.

Ouale si proteinele din acestea. Daca esti vegetariana, carnea de vita o poti inlocui cu ouale. Portia minima recomandata: 1 ou, 84 kcal

Orezul brun. Sursa ideala pentru aportul de glucide, vitaminele grupei B si fibra. Doza minima (substanta uscata) este de 30 g, 179 kcal.

Branza dulce. Branza cu putine grasimi este o sursa pentru proteine si calciu si plus mai este si un dejun excelent in cazul in care nu ai timp sa gatesti ceva. Minimul recomandat este de 60 g de branza de 1% grasime, 72 kcal.

Carnea de porc. Desi nu este un produs pentru cei care vor sa scape de kilogramele in plus, carnea de porc este recomandata pentru aportul suplimentar de vitamina B, zinc si proteine. Portia minima de carne gatita (coapta) este de 100 g, 576 kcal.

Pestele rosu (somon). Sursa pentru vitamina ?12, zinc si proteine. Portia de somon proaspat este de 100 g, 180 kcal

Alimentatie rationala – par sanatos si frumos. Hraniti frumusetea capilara din interior, mancati sanatos si rezultatele nu se vor lasa prea mult asteptate.

Comentarii

Carolina Portarescu

Autor

Recomandare

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *